Betrodda enheter och 2FA

Följ dessa steg om du har problem med att logga in på ditt Arlo-konto med tvåstegsverifiering (2FA):

Du kan använda följande verifieringsmetoder:

1. Arlo-kontots e-postadress

Se till att du har tillgång till e-postrutan som är kopplad till ditt Arlo-konto. Ditt kontos e-postadress används alltid som reservalternativ för att logga in på ditt konto.

Om du inte har fått ett e-postmeddelande med en verifieringskod gör du följande:

• Försök att logga in på Arlo-kontot igen och dubbelkolla efter ett e-postmeddelande med en verifieringskod.
  • Kontrollera skräppostmappen i din inkorg.
  • Om du fortfarande inte får verifieringsmetoden via e-post, tryck på Prova en annan verifieringsmetod för att använda en annan metod.

2. Push-meddelande

Du måste vara inloggad på Arlo Secure-appen på en betrodd enhet för att kunna använda Push-aviseringsverifiering. Om du inte fick ett push-meddelande för att verifiera en inloggning, följ dessa steg:

• Se till att du är inloggad på Arlo Secure-appen på den betrodda enheten.
  • Försök att logga in på Arlo Secure igen och dubbelkolla efter ett push-meddelande.
  • Se till att den betrodda enheten är inställd som den primära verifieringsmetoden och att push-meddelanden är aktiverade på din Android- eller iOS-mobilenhet.
  • Om du fortfarande inte får push-meddelandet på din betrodda enhet, tryck på Prova en annan verifieringsmetod för att använda en annan metod.

3. SMS-meddelande

Om du inte fick ett SMS med en verifieringskod, vänligen gör följande:

• Kontrollera om "SMS-meddelande" är inställt som den primära verifieringsmetoden och om telefonnumret är korrekt.
  • Försök att logga in på Arlo Secure igen och dubbelkolla efter ett textmeddelande med en verifieringskod. Om du ändrade ditt telefonnummer skickas dina verifieringskoder fortfarande till ditt gamla telefonnummer om du inte ändrar telefonnumret i Arlo Secure-appen. Du kan också ta bort din gamla betrodda enhet i inställningarna för tvåstegsverifiering.
  • Se till att SMS-textmeddelanden är aktiverade på din telefon och att STÖR INTE är inaktiverat.
  • Om du fortfarande inte får SMS på din betrodda enhet, tryck på Prova en annan verifieringsmetod för att använda en annan metod.

Användbar artikel: Hur redigerar jag inställningar för tvåstegsverifiering?

4. Pålitlig webbläsare

När du loggar in på ditt Arlo Secure-konto via en webbläsare har du möjlighet att lita på webbläsaren och behålla den autentiserad i upp till 14 dagar, eller tills webbläsarens cookies raderas.

Användbar artikel: Vad är en betrodd webbläsare?

Vi rekommenderar att du ställer in flera olika verifieringsmetoder så att du är täckt om du förlorar åtkomst till någon av dem.

Följ stegen om ditt problem gäller inloggning på ditt Arlo-konto med betrodda enheter:

Om du inte kan komma åt din betrodda enhet för att slutföra inloggningen kan du trycka på Prova en annan verifieringsmetod. Detta gör att du kan skicka ett SMS eller e-postmeddelande med en verifieringskod till ett av dina godkända telefonnummer eller e-postadresser.

Användbara artiklar: Varför fungerar inte tvåstegsverifiering?
Vad är tvåstegsverifiering och hur ställer jag in det med Arlo?|

1. För att lägga till eller ta bort betrodda enheter

För att ta bort en betrodd enhet, starta Arlo Secure App eller logga in på my.arlo.com och klicka på Inställningar > Profil > Inloggningsinställningar > Tvåstegsverifiering > Redigera > Papperskorgsikonen.

Du kan också lägga till en ny metod genom att klicka på Lägg till betrodd enhet längst ned på skärmen.

Användbara artiklar: Hur redigerar jag inställningar för tvåstegsverifiering?
Varför säger Arlo Secure-appen att den inte känner igen den här enheten när jag försöker logga in?

2. Pålitlig webbläsare

Om du inte kan lita på en webbläsare, prova följande:

• Aktivera cookies i din webbläsare. För mer information om hur du aktiverar cookies i din webbläsare, se din webbläsares kunskapsbas (KB-artiklar).
  • Kontrollera din webbläsares cookie-inställningar. Till exempel, om Chrome tar bort cookies varje gång du stänger din webbläsare kan Arlo inte lita på din webbläsare..
  • Rensa cacheminnet i webbläsarinställningarna.
  • Undvik inkognito-/privatläge i din webbläsare.
  • Se till att du använder en privat mobil enhet eller dator.

Användbar artikel: Vad är en betrodd webbläsare?