Hur ansluter jag min Arlo-kamera till Apple HomeKit?

Med Apple HomeKit och en kompatibel Arlo-enhet kan du använda röstkommandon till att komma åt och styra flera Arlo-kameror från en och samma plats. Om du vill använda de här funktionerna måste du ha ett anslutet Arlo-system som stöds. Mer information finns i Vilka är fördelarna med att ansluta min Arlo-kamera till Apple HomeKit?.

Du kan även ansluta en Arlo Baby-kamera till Apple Home-appen. Mer information finns i artikeln Konfigurera en ny Arlo Baby-kamera med HomeKit.

Vad du behöver

Du måste vara ansluten till samma WiFi-nätverk som Arlo SmartHub eller Base Station när du ansluter Arlo till HomeKit för första gången. När du har lagt till Arlo-enheten i HomeKit måste du ha en Apple-hemhubb för att få åtkomst till dina Arlo-enheter via HomeKit utanför ditt lokala nätverk. Mer information finns i den här supportartikeln från Apple: https://support.apple.com/sv-se/HT207057.

Om du vill använda Arlo med Apple HomeKit behöver du följande:

• En Arlo Ultra-, Pro 3-, Pro 3 Floodlight Camera-, Pro 2- eller Pro-kamera
  • Apple Hem-appen
  • Arlo-appen
  • En Arlo Base Station (VMB5000, VMB4540, VMB4500 eller VMB4000)
    Obs! Om du vill använda HomeKit måste Arlo-enheten vara ansluten till en Arlo SmartHub eller basstation. Du kan inte använda HomeKit med din Arlo-enhet om enheten är ansluten direkt till en Wi-Fi-router.
  • Följande eller senare versioner av firmware för Base Station:
    • VMB5000: 1.14.0.9_137_8e45094
    • VMB4540: 1.15.0.2_371_f7780e1
    • VMB4500: 1.14.0.2_2777
    • VMB4000: 1.14.0.2_2776

Hjälp med att hitta firmware-versionen för din Base Station finns i artikeln Hitta serienummer och firmware-version för Arlo-enheter.

Anslut Arlo till Apple Hem-appen

Du kan ansluta Arlo-kameran till Apple Home-appen på två sätt:

• Med en HomeKit-installationskod på Base Station eller kameran.
  • Utan en HomeKit-installationskod.

Så här konfigurerar du en Arlo-kamera med en installationskod:

1. Installera Arlo-kameran och Base Station med Arlo-appen.
    Mer information finns i Konfigurera trådlösa Arlo-säkerhetskameror.
  2. Starta Apple Home-appen.
  3. Tryck på + > Lägg till tillbehör.
  4. Skanna HomeKit-installationskoden på Base Station eller i snabbstartguiden.
  5. Följ installationsstegen för att namnge kamerorna och placera ut dem i HomeKit-rum.
    Dina enheter är nu klara att användas med HomeKit.

Så här installerar du en Arlo-kamera utan installationskod:

1. Starta Arlo-appen på Apple-enheten.
  2. Tryck på Inställningar > Mina enheter.
  3. Välj en Arlo Base Station.
  4. Tryck på HomeKit.
  5. Välj den Base Station som du vill lägga till i HomeKit.
  6. Välj ett hem eller tryck på Lägg till nytt hem.
    Om du inte har konfigurerat något hem i Arlo-appen uppmanas du att skapa ett hem.
  7. Välj ett rum eller tryck på Lägg till rum.
    Om du inte har konfigurerat något rum i Arlo-appen uppmanas du att skapa ett rum.
  8. Tryck på Fortsätt lägga till enheter i HomeKit om du vill lägga till fler kameror eller Base Stations.
  9. Fortsätt genom installationsstegen för att bekräfta namn och rumsplacering för varje enhet.
    Obs! Det namn du ger varje enhet används för Siri-kommandon. Välj ett namn som är enkelt att komma ihåg och uttala.
  10. Bekräfta namnet på enheten.
  11. Tryck på Hoppa över eller byt namn på andra enheter om du vill.
  12. Tryck på Slutför.
    Dina enheter är nu klara att användas med HomeKit.