HomeKit installation

Följ dessa steg om du försöker ansluta din Arlo-enhet till HomeKit:

1. Kompatibla enheter

Du måste ha följande enheter och app för att kunna använda Arlo med Apple HomeKit en av följande kompatibla kameror: Arlo Baby, Arlo Pro, Pro 2, Pro 3, Pro 3 Floodlight, Pro 4; Arlo Ultra, Ultra 2; Arlo Essential Spotlight, Essential XL Spotlight, Essential Indoor

• en kompatibel dörrklocka: Arlo Essential Video Doorbell Wired (AVD1001)
  • en av de kompatibla basstationerna/SmartHub: VMB5000, VMB4540, VMB4500, VMB4000
  • Arlo Secure-app installerad på din mobila enhet

Apple Home-app installerad på din mobila enhet

Obs: Förutom Arlo Baby-kamera måste din Arlo-enhet vara ansluten till en Arlo SmartHub eller basstation. Om din enhet är ansluten direkt till Wi-Fi-nätverket kommer det inte att vara möjligt att använda den med Apple HomeKit.

Användbara artiklar: Hur ansluter jag min Arlo-enhet till Apple HomeKit?
Hur ansluter jag min Arlo Baby-kamera till Apple Home-appen på min iOS-enhet?

2. Mobiltelefon och basstation/SmartHub i samma nätverk

Din mobila enhet måste vara på samma Wi-Fi-nätverk som din Arlo SmartHub eller basstation när du först ansluter Arlo till HomeKit. Vi rekommenderar att du håller mobiltelefonen och basstationen/SmartHub nära varandra under installationen.

3. Konfigurera med en inställnings kod

Om problemet uppstår när du försöker konfigurera din enhet med en inställningskod, kom ihåg att skanna koden från din enhet eller basstation ordentligt: flytta din mobila enhet närmare koden, förstora in den på skärmen och ändra ljusstyrka.

Försök att konfigurera enheten utan en inställningskod om problemet kvarstår (4. Konfigurera utran en inställnings kod).

Användbar artikel: Hur ansluter jag min Arlo-enhet till Apple HomeKit?

4. Konfigurera utran en inställnings kod

Om problemet uppstår medan du försöker konfigurera din enhet utan en installationskod, följ stegen från vår kunskapsbasartikel: Hur ansluter jag min Arlo-enhet till Apple HomeKit?

Försök att konfigurera din enhet med en inställningskod om problemet kvarstår (3. Konfigurera med en inställnings kod).

5. Hantera HomeKit-inställningar via Arlo Secure App

Din Arlo Secure App kan användas för att ändra inställningarna för HomeKit. I Inställningar > HomeKit kan du hantera din Arlo-enhet, HomeKit Homes och HomeKit Rooms. Mer information tillsammans med instruktioner finns i vår KB-artikel: Hur hanterar jag Apple HomeKit-inställningar i Arlo-appen?

6. Felmeddelande om ocertifierat tillbehör

Om du ser det här felmeddelandet under installationen, kontrollera om dina Arlo-enheter är kompatibla med HomeKit (1. Kompatibla enheter). Om så är fallet, försök sedan ta bort din basstation/SmartHub, starta om den och anslut till HomeKit igen.

Om du fortfarande ser det här felet efter att du lagt till basstationen/SmartHub igen, be våra agenter om hjälp.

Användbar artikel: När jag lägger till min Arlo-basstation till HomeKit, vad ska jag göra om jag får ett felmeddelande om ocertifierat tillbehör?

7. Arlo-enheter är inte synliga

Om skärmen "Enheter som lagts till I HomeKit" är tom eller om det finns andra problem med din enhet, se till att din mobila enhet är på samma Wi-Fi-nätverk som Arlo-enheterna som lagts till i HomeKit. Om problemet kvarstår efter att du har stängt och öppnat Arlo Secure-appen igen, gör följande:

• bekräfta att dina Arlo-enheter och Arlo Secure App använder den senaste firmwareversionen,
  • slå på och av till dina Arlo-enheter,
  • slå på och av din mobila enhet
  • aktivera inte den lokala streaming på Arlo Secure-appen och Apple Home-appen samtidigt.

Användbar artikel: Hur felsöker jag Apple HomeKit-problem för Arlo-enheter?

Om du vill veta mer om fördelarna med att ansluta en Arlo-enhet till HomeKit, läs vår artikel: https://kb.arlo.com/000062509/What-are-the-benefits-of-connecting-my-Arlo-device-to-Apple-HomeKit

Du kan hitta alla användarmanualer för Arlo-produkter på vår officiella hemsida:
https://www.arlo.com/sv_se/support