Kamera installation

Följ dessa steg om du försöker ansluta kameran direkt via din Wi-Fi router:

1. Anslutningskrav

För att installera och använda ditt Arlo-system måste du ha en höghastighetsanslutning till internet och uppfylla det minsta driftsystem som krävs för att använda Arlo Secure-appen eller webb sidan.

Kontrollera din uppladdning (https://www.speedtest.net/) för att vara säker på att den uppfyller produktens anslutningskrav.

Användbar artikel: Vilka är minimikraven för att installera och använda mitt Arlo-system?

2. Batteriet i kameran

Om din Arlo-enhet använder ett batteri, se till att batteriet är tillräckligt laddat (och korrekt isatt, om det är löstagbart). Om du använder en trådbunden enhet, se till att eluttaget som enheten är ansluten till får ström

3. Säkerställ att du väljer rätt kameramodell att installera

Det första installationssteget är att välja modell för din kamera. Om du inte är säker på vilken modell du har kan du kontrollera det på kartongen eller på etiketten inuti kameran (VMC... eller VML...).

4. Anslut enheten till 2,4 Ghz Wi-Fi nätverk

Se till att du ansluter din Arlo-enhet till ett 2,4 GHz Wi-Fi-nätverk och inte till ett 5 GHz.

Om du ansluter din Arlo-enhet till ett mesh-nätverkssystem och dina 2,4 GHz och 5 GHz använder samma SSID (nätverksnamn), försök att inaktivera eller byta namn på 5 GHz-nätverket. Vi rekommenderar att du ansluter din Arlo-kamera till huvudroutern.

Användbara artiklar: Hur ansluter jag min mobila enhet till ett 2,4 GHz Wi-Fi-nätverk för att ställa in min Arlo-kamera?
Vad gör man om Arlo inte kan upptäcka din enhet under installationen på ett mesh-nätverkssystem

5. Anslut din telefon eller mobila enhet till 2,4 Ghz nätverk som kameran ska anslutas till.

Kontrollera anslutningsinställningarna på din mobila enhet för att vara säker på att den bara använder 2,4 GHz Wi-Fi-nätverk. Om din mobildata (LTE) är på, avaktivera den.

Användbar artikel: Hur ansluter jag min mobila enhet till ett 2,4 GHz Wi-Fi-nätverk för att ställa in min Arlo-kamera?

6. Kontrollera Wi-Fi-nätverkets SSID (nätverksnamn) och lösenord.

Om appen ber dig att manuellt skriva in nätverksnamnet och lösenordet, kontrollera dem noggrant i routerinställningarna, och var särskilt uppmärksam på alla speciella tecken som "!", stora bokstäver och siffror.

7. Signalräckvidd på din router

Säkerställ att din mobila enhet och Arlo-kamera är inom Wi-Fi-signalområdet för din router. Under installationen rekommenderar vi att du placerar din kamera inom 3-4,5 meter från din router.

Om möjligt, flytta alla enheter som är anslutna till samma nätverk till en annan plats för att undvika möjliga Wi-Fi-störningar. När kameran är konfigurerad och ansluten kan du flytta kameran var som helst inom räckhåll för din Wi-Fi-router.

Användbar artikel:  Arlo kamera placering tips

8. Wi-Fi säkerhetsprotokoll

Observera att Arlo-enheter endast stöder säkerhetsprotokollet Wi-Fi Protected Access 2 (2WPA2). WEP- och WPA-säkerhetsprotokoll stöds inte på grund av kända säkerhetsbrister. Du kan verifiera det i din routers inställningar.

9. Kamera LED-beteende och QR-kodskanning

Observera kamerans LED under installationsprocessen och se till att den blinkar blått under hela anslutningsprocessen. Om du blir ombedd att skanna QR-koden, se till att du hör ett ljud från kameran för att fortsätta installationsprocessen.

Användbar artikel: Vad betyder de olika LED-beteendena på min Arlo-kamera?

10. Fabriksåterställning av kameran
Om du har kontrollerat och verifierat allt ovan, vänligen utför en fabriksåterställning av din Arlo-kamera: Så här fabriksåterställer du Arlo-enheter

Följ KB-artikeln om du försöker ansluta kameran till din Arlo SmartHub eller basstation:

Vad kan man göra när din Arlo-kamera inte synkroniseras med en SmartHub eller basstation under installationen

Du kan hitta alla användarmanualer för Arlo-produkter på vår officiella hemsida:

https://www.arlo.com/en_gb/support