Nätverks problem och krav

Följ dessa steg om du upplever anslutnings- och nätverksproblem med din Arlo-kamera:

1. Wi-Fi-signalstyrka

Om Wi-Fi-signalstyrkan för din Arlo-kamera är svag kan det vara mer sannolikt att den tappar anslutningen till routern eller basstationen/SmartHub som den är ansluten till.
De främsta orsakerna till en svag Wi-Fi-signal kan vara ett för långt avstånd från routern eller basstationen/SmartHub, samt hinder mellan dem.

Användbar artikel: Hur långt kan jag placera mina Arlo-kameror från min SmartHub eller basstation?

2. Störningar i närheten

Starka Wi-Fi-signaler nära din kamera kan störa dess anslutning till modemroutern eller basstationen/SmartHub; detta inkluderar mesh-nätverk, förlängare, Wi-Fi-larm och liknande. Om möjligt, minimera antalet nätverk, Wi-Fi-enheter och sända frekvenser i området där du placerar din kamera.

Se också till att placera din kamera minst 3 meter från din router eller basstation/SmartHub, och låt det vara minst 2 meter mellan varje kamera för att minimera störningar.

3. Internethastighet

En låg uppladdningshastighet kan orsaka prestandaproblem, vilket kan leda till att din kamera visas offline i Arlo Secure-appen.

Beroende på vilken kameramodell du äger kan du behöva upp till 3 Mbps internethastighet per enhet för att din Arlo-kamera ska fungera korrekt. Du kan utföra ett hastighetstest av din anslutning här: https://www.speedtest.net/

Se till att utföra hastighetstestet när du är ansluten till din 2,4 GHz Wi-Fi och vid den punkt där kameran är placerad.

Användbar artikel: Vilka är minimum kraven för att installera och använda mitt Arlo-system?

4. Batterinivå och temperatur

Om kamerans batterinivå är för låg kan kameran få svårare att hålla anslutningen. Arlo Secure-appen låter dig veta om ditt batteri är lågt.

Dessutom, om din utomhuskamera är för varm eller kall, visar Arlo Secure-appen en varning och kameran stängs av tillfälligt tills den når en säker driftstemperatur.

Båda dessa faktorer kan orsaka prestandaproblem, vilket i sin tur kan leda till att din kamera visas offline i Arlo Secure-appen

Användbara artiklar: Hur håller jag mina Arlo-batterier laddade i kallt väder?
Vad betyder min Arlo-kameras batterinivåikoner och aviseringar?

5. Anslutningsstatus för basstation/SmartHub

Om din kamera är synkroniserad med en Arlo-basstation eller SmartHub, se till att den inte tappar anslutningen till Internet. Om det händer kommer kameran som är synkroniserad med den också att visa offlinestatus. Kontrollera basstationens/SmartHubs lysdiod på framsidan för att se statuset. Arlo Secure-appen kommer också att informera dig om din basstation eller SmartHub är offline.

Användbara artiklar: Vad betyder lysdioderna på min Arlo SmartHub eller basstation?
Min Arlo SmartHub eller basstation är offline; hur kan jag felsöka det?

6. Wi-Fi-kanal och portvidarebefordran

Om du har många enheter anslutna till din router via samma Wi-Fi-kanal kan den vara överbelastad, vilket orsakar anslutningsproblem. Om möjligt, anslut alla 5 GHz-kompatibla enheter till ditt Wi-Fi-nätverk via 5 GHz-frekvensen för att undvika störningar i 2,4 Ghz-frekvensen.

För att undvika störningar från andra nätverk runt nätverket kan du prova att ändra Wi-Fi-kanalen till en mindre belastad i routerns inställningar.

Arlo basstationer och SmartHubs använder portarna 80, 123 och 443 för att upprätthålla en stabil anslutning till Internet. Se till att dessa virtuella portar vidarebefordras på din modemrouter.

Om ytterligare hjälp behövs, vänligen kontakta din internetleverantör.

7. Utför en återställning av kameran

Om din kamera fortsätter att gå offline även efter att du har provat alla alternativen ovan, utför en återställning av din kamera genom att antingen ta ur och sätta tillbaka dess batteri/batterier (en VMC3030, Pro eller Pro 2 kamera) eller genom att följa instruktionerna i denna artikel: Hur man fabriksåterställer Arlo-enheter
Återställningsmetoden beror på vilken kameramodell du äger.